חטיפים וכיסונים


הבסטיל של שרה רקח

 

למתכון

המלית
500 גר' בשר בקר - טחון גס, או גוש גדול
1 כפית פלפל שחור
1/2 כפית קינמון
מלח (לפי הטעם)
1 חלמון ביצה
4 ביצים קשות חתוכות לפלחים (שישיות)
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

איך מכינים?
מבשלים בסיר עם מעט מים את הבשר הטחון עד שכל הנוזלים מתאדים, או מבשלים גוש בשר, מסננים וטוחנים גס. מוסיפים חלמון, תבלינים, ומערבבים.

המעטפת
8 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם
1 חלמון ביצה
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית כורכום
מלח (לפי הטעם)

איך מכינים?
מקלפים את תפוחי האדמה המבושלים ומועכים למחית (פירה). מוסיפים למחית חלמון הביצה, התבלינים ומערבבים היטב. יצירת הכיסונים מחלקים את תערובת המחית לכדורים (בקוטר של כ-6 ס"מ). עובדים עם ידיים לחות. על כף היד, משטחים כדור מחית לעיגול בעובי של כ-6 מ"מ, מניחים כף מהמלית, עליה כפית שטוחה של פטרוזיליה ופלח של ביצה קשה, סוגרים את המחית על המלית ויוצרים צורת אליפסה. מניחים על מגש מקומח עד גמר הכנת כל הכיסונים.

הקימוח לטיגון/ אפיה
קמח לקימוח
4 ביצים טרופות
שמן לטיגון

איך מכינים?
מקמחים כל יחידת בסטיל ומהדקים מעט בעדינות, טובלים בביצים הטרופות, מטגנים בשמן עד לקבלת צבע זהוב, או אופים בתנור בחום של 160 מעלות, בתבנית משומנת מעט או על נייר אפייה, עד לקבלת צבע זהוב. מגישים עם לימון טרי ומלח לשיפור הטעם ועימם סלטים שונים, ויש המגישים על אורז לבן.




בוריק בלחאם של מירי גלר

burik3

למתכון

מה צריך?
עלי בוריק (ניתן להכין בבית או לקנות מוכנים)
500 גר' של גוש בשר בקר המבושל במים - מסונן וטחון לאחר הבישול
1 תפוח אדמה גדול – מבושל מסונן ומעוך למחית
1 ביצה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
קורט פלפל שחור
קורט קינמון
קורט כורכום
קורט מלח (לפי הטעם)
שמן לטיגון

איך מכינים?
מערבבים בקערה היטב כל החומרים יחד לעיסה. מקפלים קצות העלים לקבלת ריבוע, מקפלים קודקוד לקודקוד לקבלת משולש, מניחים ומכסים במפית למניעת התייבשות. לוקחים מלית מהעיסה, בנפח של כף גדושה, פותחים משולשי העלים, ממלאים במרכז, סוגרים שוב ומהדקים קלות הקצוות באצבעות. מטגנים בשמן חם ולוחצים במזלג, לשניה קצרה, על הקודקודים המחוברים, למניעת פתיחת העלים בטיגון. מטגנים משני הצדדים לצבע זהוב שחום ומגישים עם לימון טרי ומלח.