סלטים


ת'רשי בלק'רעה (סלט דלעת) של מירב בוכריס

את הת'רשי בלק'רעה מגישים כתוספת לתבשילים שונים או על הכסכסו/האורז הלבן. 

ת'רשי בלק'רעה. צילום: עמוס גואטה
למתכון

החומרים
250 גר' דלעת מבושלת
1 תפוח אדמה גדול מבושל
2-3 כפיות שמן
1 כף גדושה פלפל ות'ומה
1/2 לימון טרי
1 כפית כרוויה (קימל)
מלח (לפי הטעם)

אופן ההכנה

מרסקים ומועכים הדלעת והתפוח אדמה, מוסיפים הפלפל ות'ומה, מיץ הלימון, הקימל והמלח ומערבבים הכל ביחד, שמים בצלחת ויוצקים מלמעלה השמן. יש המוסיפים לת'רשי ריבועים קטנים של תפוחי אדמה מבושלים.




מרדומה (סלט עגבניות מבושל) של אסתר מויאל

מרדומה. צילום: עמוס גואטה
למתכון

החומרים
1/2 ק"ג עגבניות קצוצות לקוביות
2 פלפלים חריפים (ירוקים/אדומים) קצוצים
5 שיני שום כתושות
3 כפות שמן
מלח (לפי הטעם)

אופן ההכנה
מטגנים מעט הפלפלים והשום (יש שלא מטגנים), מוסיפים כל יתר החומרים ומרתיחים. עם הרתיחה ממשיכים לבשל על להבה קטנה עד התייבשות רוב הנוזלים, ואם יש צורך מועכים מעט.

 

מסייר (חמוצים) של שרון מטודי

מסייאר. צילום: עמוס גואטה
מסייאר. צילום: עמוס גואטה

מסייר מגישים כתוספת לתבשילים רבים (כמו חמוצים). 

למתכון

החומרים
פלפלים ירוקים/אדומים חריפים
מלח
מיץ לימון
מגוון ירקות העונה חתוכים, כמו: גזר, צנונית, צנון, קולרבי, כרובית, לפת, גבעולי סלרי וכו'

אופן ההכנה
חותכים לאורך פלפלים ירוקים/אדומים חריפים מתבלים במלח ולימון.