החומרים
1 ק"ג קמח
3 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס שמן
1 כף מלח (או לפי הטעם)
1 כף סוכר
50 גר' שומשום
1 חלמון ביצה טרוף
אופן ההכנה
מערבבים הקמח עם השמרים והסוכר. שמים המלח והשמן על הקמח, מערבבים ומוסיפים מים תוך כדי לישה, עד אשר מתקבל בצק אחיד גמיש ורך. מכסים הבצק במפית ומניחים להתפחה כשעה. קורצים מהבצק הכמויות הרצויות להכנת חלות/לחמים/לחמניות ולשים אותן לכדורים, מכסים במפית ונותנים לתפוח במשך עוד עשרים דקות. יוצרים צורות רצויות מכל כדור, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשאירים להתפחה נוספת. אם יש צורך, חורצים חריצים אלכסוניים על הבצק, מורחים חלמון הביצה ומפזרים מעט שומשום ואופים בתנור בחום של 180 מעלות, עד גמר האפייה וקבלת צבע זהוב יפה.