החומרים לבצק העוגה
1 ק"ג סולת
1 כוס קמח לבן
1 אבקת אפיה (בלוב היו משתמשים עם בי קרבונט)
1 כוס סוכר
1+1/2 כוסות שמן
1 כף קליפת תפוז מגוררת
חופן שומשום
מים לפי הצורך (כ- 2+1/2 כוסות), לקבלת תערובת רכה כמו בצק החומרים
למילוי: חב' של 500 גר' תמרים מגולענים (* או 1 כוס צימוקים)
1 כפית קינמון
כף שמן החומרים
למי דבש: 3 כוסות סוכר
3 כוסות מים
סחיטה קלה של לימון טרי
אופן הכנת העוגה והמילוי
מערבבים כל החומרים לבצק העוגה היטב, מוסיפים מים לקבלת תערובת רכה כמו בצק.
מערבבים התמרים עם כף שמן (בודקים היטב שאין חרצנים ועוקצים) מוסיפים קינמון ומערבבים היטב.
מרדדים מחצית הבצק בתבנית בעובי אחיד. שמים עליה שכבת המילוי, ומעליהם יתרת הבצק בעובי אחיד.
בוצעים חריצים בסכין לסימון גודל החתיכות הרצויות (מקובל צורות של מעוינים או ריבועים), מפזרים מעל פני העוגה מעט שומשום ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך כשעה, עד שהעוגה אפויה ומקבלת צבע זהוב חום.
מכינים מי דבש (סירופ סוכר) - מערבבים סוכר, מים וטיפות לימון, מבשלים על להבה בינונית עד שהסירופ נהיה סמיך מעט. עוברים שוב בסכין על חריצי סימון החלוקה ומוזגים את מי הדבש החמים על כל פני העוגה, בעודה חמה.
* יש המכינים ספרה באותו אופן, בתוספת כוס של צימוקים אשר מערבבים בבצק העוגה, במקום התמרים בתווך העוגה.