דבר יושב ראש הארגון
חברות וחברים,
'הארגון העולמי של יהודים יוצאי לוב' לקח על עצמו אתגרים ערכיים בעלי חשיבות מכרעת. שימור מורשת יהדות לוב; טיפוח הקשר בין חברי הקהילה בישראל ובתפוצות; העמקת המחקר ההיסטורי על תולדות הקהילה; הרחבה וביסוס הידע על תרומת הקהילה להקמת מדינת ישראל וצמיחתה; ניצול המוזיאון שמפעיל הארגון באור יהודה, ככלי להעברת מידע ומורשת לכלל קהילות ישראל ולדורות הצעירים, חשיפת פיסות מידע חדשות, שמתגלות מעת לעת, בזכות ספרים, מחקרים ועבודות שורשים של בני הקהילה.
מאז כניסתי לתפקיד היו"ר, ניהלתי את הארגון ואת המוזיאון בצל מלחמת 'חרבות ברזל', שמשפיעה על כל תו ותג בשגרת החיים במדינה וגם על ענייני הקהילה. על אף הקשיים, קיימנו פעילויות שונות לרווחת יוצאי לוב באשר הם.
טרם חג הפסח קיימנו את 'טקס הבסיסה' המסורתי, בהשתתפות כ 300 מחברי הארגון, שלבשו בגדים מסורתיים ונהנו מהופעת הזמר שימי רון.
בתחילת יוני קיימנו את ה"ליבלוביאדה" במלון לאונרדו קלאב ביום המלח. לשמחתי נענו לפעילות זו כ 300 מבני הקהילה, שגרו ב 107 חדרים. המשתתפים נהנו משמך שלושה ימים מחברה מקסימה, מאירועי הווי וסיפורים על העדה ומחופש אמיתי מתלאות השגרה.
קרן אור בתקופה הקשה שעוברת על כולנו - היא התחושה שיש עלייה משמעותית במודעות הציבורית לקורות העדה הלובית במלחמת העולם השנייה, לסבל של בני הקהילה תחת המגף הנאצי ולמה שעבר עליהם בעת העלייה לישראל.
אנו מזכירים בכל עת, שקהילת יהודי לוב היא אחת מהקהילות העתיקות של היהדות. שרשרת דורות של יהדות לוב נמשכת מימי שלמה המלך (המאה העשירית לפנה"ס), דרך גלות עשרת השבטים (770 לפנה"ס) וחורבן בית ראשון (586 לפנה"ס).
שרשרת הדורות של יהודים לובים נאחזה בקרקע ,שמרה על מסורתה ומנהגיה ושרדה את התקופות רומית, הביזנטית, הערבית, הספרדית, העות'מנית וגם את התקופה האיטלקית, כולל מוראות מלחמת העולם השנייה. שרשרת הדורות נמשכת עד עצם היום הזה.
למי שתוהים כיצד מצליחה העדה לשמור על הצביון שלה יש לנו תשובה אחת: הורינו חינכו אותנו לשמור על סממני המסורת, כולל טקס הבסיסה, טקס ליל הבנות (בנת'), שמירה על הלחנים, שמירה על ערכי הדת והמסורת היהודית - כל אחד ואחת כדרכם.
אתר האינטרנט של הארגון, יעדכן מעתה, באופן שוטף, על אירועים, פעולות, טקסים, טיולים וסופי שבוע שנקיים. המידע יתפרסם במועד טרם האירוע, כדי לאפשר לכל אחת ואחד להירשם. כמו כן נדווח בזמן האירועים ולאחריהם, עבור מי שלא לקח חלק במפגשים. המידע באתר האינטרנט יראה אור גם בעמוד הפייסבוק של הארגון וישותף בעמודים נוספים שמפעילים בני העדה, כדי להגיע למודעות של רבבות.
אני מזמין כל אחד ואחת מכם, לביקור מתואם במוזיאון באור יהודה. למי שעוד לא ביקר כאן, נכונה חוויה עמוקה ומשמעותית, של היכרות עם תולדות העדה וסיפוריה. מי שכבר ביקר אי פעם בעבר במוזיאון - יגלה חידושים ותצוגה עשירה ומרגשת ביותר.
כדי להמשיך את העשייה, אנו צמאים לשותפות של בני הדור הצעיר וזקוקים למעורבות של פרנסי הקהילה, על מנת שיתמכו ויסייעו במתן מלגות למחקרים וספרים שיעסקו במחקר על מורשתנו העתיקה. חשוב שתהיו שותפים לעשייה, תגיעו לכנסים ולאירועים שאנו מקיימים ותביאו אתכם גם את הדור הצעיר, כדי שנבטיח המשכיות שרשרת הדורות.
בתודה וברכה
שלכם תמיד
רפאל חיון, יו"ר