החומרים
פרוסות דג (דגים שונים, כאשר ראש דג גדול, ובמיוחד של לוקוס, מתאים מאוד למנה זו)
1 בצל גדול, קצוץ
1 פלפל טרי אדום חריף, חתוך לפרוסות גסות
5 שיני שום גדולות, קצוצות גס
1/4 כוס שמן
2 כפות גדושות רסק עגבניות
1 כף פפריקה חריפה (לפי הטעם)
1/2 4 תפוחי אדמה החתוכים לרבעים
2 לפת לבן חתוכים לרבעים
יש המוסיפים פרוסות של ירקות שונים, כמו דלעת, קישואים וגזר
1/2 לימון סחוט
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח (לפי הטעם)
קורט פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
בסיר גדול יוצקים השמן, שמים הבצל קצוץ, פרוסות הפלפל החריף, השום הקצוץ, ומטגנים, על להבה בינונית, עד שהבצל זהוב. מוסיפים רסק העגבניות והפפריקה החריפה וממשיכים לטגן כ – 2 דקות. מוסיפים מים, כדי מחצית הסיר ומרתיחים. עם רתיחה, מוסיפים הירקות החתוכים ומתבלים במלח, במיץ הלימון והפלפל שחור, וממשיכים בבישול. בינתיים, זורים מלח על הדגים (אם הדג קפוא, יש לצקת עליו מעט מיץ לימון) ומשאירים ל – 10 דקות. כאשר תפוחי האדמה מבושלים, שוטפים הדגים ומכניסים לסיר. אם חסרים מים, מוסיפים ומבשלים עם הדגים כ – 15 דקות . מכבים להבה ומפזרים פטרוזיליה קצוצה על המרק. מגישים חם עם כסכסו (קוסקוס) או לחם