מאפים


ח'בזת' חוש (חלות - לחם בית)/מלכה חג'ג'-לילוף

ח'בזת חוש
ח'בזת חוש
למתכון

החומרים
1 ק"ג קמח
3 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס שמן
1 כף מלח (או לפי הטעם)
1 כף סוכר
50 גר' שומשום
1 חלמון ביצה טרוף

אופן ההכנה
מערבבים הקמח עם השמרים והסוכר. שמים המלח והשמן על הקמח, מערבבים ומוסיפים מים תוך כדי לישה, עד אשר מתקבל בצק אחיד גמיש ורך. מכסים הבצק במפית ומניחים להתפחה כשעה. קורצים מהבצק הכמויות הרצויות להכנת חלות/לחמים/לחמניות ולשים אותן לכדורים, מכסים במפית ונותנים לתפוח במשך עוד עשרים דקות. יוצרים צורות רצויות מכל כדור, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשאירים להתפחה נוספת. אם יש צורך, חורצים חריצים אלכסוניים על הבצק, מורחים חלמון הביצה ומפזרים מעט שומשום ואופים בתנור בחום של 180 מעלות, עד גמר האפייה וקבלת צבע זהוב יפה.




בולו (עוגת שמרים)/שלומית ארביב

boloלמתכון

חומרים
קמח – בכמות לקבלת בצק רך-בינוני
4 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
1/4 כוס מי וורדים
1+1/4 כוסות מים
50 גר' שמרים
קליפה מגוררת של תפוז אחד
200 גר' צימוקים לבנים, שהושרו במים
1 כפית גרגרי כוסברה גרוסים
200 גר' שקדים גרוסים גס
200 גר' אגוזים גרוסים גס
1 חלמון ביצה למריחה
100 גר' שומשום

אופן ההכנה
מערבבים כל החומרים (למעט הקמח) לשים היטב ומוסיפים קמח עד לקבלת בצק רך בינוני, מכסים במפית לתפיחה, במשך כשעה. בגמר התפיחה לשים שוב, מחלקים את הבצק לכדורים בגודל הרצוי וצרים מהם כיכרות (עגולות או מאורכות). שמים בתבנית אפיה מקומחת ומניחים לתפיחה. מורחים על בצק הבולו חלמון ביצה טרוף ומפזרים שומשום. מכניסים לתנור בטמפ' 160 מעלות, ואופים עד שהבולו מקבלים צבע חום, מעט כהה.