משפחת זנזורי, בעלת משק מגדלי חסה, כותבת:
חברים יקרים
ביממה האחרונה רץ מין סרטון מוזר ברשתות החברתיות המראה שבחסה שכולנו אוכלים יש שכבת פלסטיק שניתן ממש לקלף אותה אחרי שמטביעים את החסה במים רותחים..
כמובן שהסרטון הגיע גם לטלפונים שלנו-
וכשראינו את הסרטון לא יכולנו שלא להזדעזע!
אנחנו, כמשק המתמחה בגידול חסה כ-20 שנה לפחות, לא מבינים איך אדם פשוט יכול לעשות בשניה אחת שריפה בשדה קוצים על משהו שהוא בכלל לא יודע ולא מבין בו..
אנחנו באמת לא יודעים מי הראשון שצילם את הסרטון וזה גם לא כל כך משנה לנו..
לנו חשוב רק להסביר בפשטות מה חצי מדינת ישראל (ואולי אפילו יותר) קיבלה היום בטלפון או ראתה בפייסבוק ונכנסה לפאניקה מטורפת לשווא..
לחסה, כמו לכל עלה וכמו לנו בני אדם, יש שכבת אפידרמיס.. השכבה הזו, מתקלפת מהעור. זוהי שכבה שמגנה על העלה, מגנה על העור שלנו..
כמו בסרטון, נסו גם אתם לשפוך על עצמכם מים רותחים (אל תנסו את זה בבית כמובן, זה רק לצורך המחשה)- וראו איזה פלא- העור יתקלף.. אותו הדבר קורה כשהעור שלנו נשרף מהשמש, הוא מתקלף! זוהי בדיוק אותו השכבה..

חברים-
מצב החקלאות בישראל גם ככה במצב קריסה.. מספיקה לנו הממשלה שדואגת לחסל לאט לאט (אבל בטוח) את ענף החקלאות הישראלי.. אין לנו צורך גם באנשים ללא כל ידע שינסו לחסל את החקלאות.. אלו אנשים שידם מאוד קלה המקלדק (מקלדת+הדק), אנשים שלא חושבים פעמיים מי נמצא בצד השני!
כבר 30 שנה שאני מכירה את אבא שלי ואת המשק שלו.. כבר יותר מ-30 שנה שהוא נותן את הנשמה שלו לאדמה הישראלית!
החסה, היא הבייבי שלו!
הוא מכיר אותה יותר מאשר הוא מכיר את אשתו, ילדיו ונכדיו מרוב השקעה, למידה וחתירה למצוינות!
אבל הסרטון היום- היה שיא!
מחר הוא יענה לכולם על כל השאלות בערוץ 10, אפיק 14, רק בשביל להרים חזרה את החסה ואת ענף החקלאות הישראלי!
אם חשובה לכם מדינת ישראל, חשובה לכם חקלאות ישראלית- התעלמו מהסרטון, תסבירו לחברים שלכם מה זה אומר ותזכירו לכולם שבישראל- רק חקלאות ישראלית!
צאו החוצה ועזרו לנו, החקלאים לנסות ולהחזיר עד כמה שניתן את החקלאות בישראל.. יש אנשים שזו הפרנסה היחידה שלהם (כמה שכבר נשארו כאלה בארצנו)..
שתפו, תפיצו ותהיו גאים בחקלאות שלנו! צאו לקנות בחנויות החקלאות הישירה ועזרו לחקלאים!
תמשיכו לאכול חסה, לא מסרטנת, מלאה בברזל, טובה לעיכול ועוד מלא סגולות ששמורות רק לה ולא לאף ירק אחר..

והלוואי, ואנשים יחשבו מספר שניות לפני פרסום ושליחת פוסטים..

והלוואי- שהפוסט הזה יזכה לכמות השיתופים והלייקים כמו שהגיע הסרטון המוזר! ולו רק בשביל להרים את ענף החקלאות אפילו בקצת!
וזה יקרה בזכותכם!

בשבילי- רק חקלאות ישראלית!! 🇮🇱🇮🇱

Regev Zanzuri
Idan Alon
שרון ורביד זנזורי
ציפי זנזורי

פוסטים אחרונים
מנהגי השבועות

מנהגי השבועות

מנהגי השבועות כל צורה סמלית. השקאק של אילנה פלאח לקראת חג השבועות, נהגו הנשים לאפות מחרוזת של כעכים בצורות שונות,

ספר חדש  על יהודי טריפולי תחת השלטון האיטלקי

ספר חדש על יהודי טריפולי תחת השלטון האיטלקי

לאחר תקופה ארוכה של משא מתן עם החוקר הלובי ד״ר חליפה מוחמד סאלם אלאחוול לתרגום הספר ולרכישת זכויות ההפצה שלו

המוזיאון ובית המורשת פתוחים לקהל הרחב

המוזיאון ובית המורשת פתוחים לקהל הרחב

החל מה17.5.20, בית המורשת והמוזיאון פתוחים לקהל הרחב. אנא שימו לב לכללים הבאים: – הביקור במוזיאון לבודדים, ועדיין אסור לקבוצות

לבלוב 33 – עכשיו אונליין!

לבלוב 33 – עכשיו אונליין!

חברים יקרים,אנחנו חוגגים 8000 עוקבים בדף הפייסבוק שלנו, ולקראת חג הפסח ובעיקר – שיהיה מה לקרוא בתקופת הסגר, החלטנו להנגיש

אחינו יהודי איטליה

אחינו יהודי איטליה

אחינו יהודי איטליה בימים אלו בהם איטליה נמצאת במצב מורכב ואזרחיה נמצאת תחת מתקפת הנגיף קורונה, אנו, יהודי לוב החיים

לילת אבסיסה: המתכון, הטקס וטעם המנהג

לילת אבסיסה: המתכון, הטקס וטעם המנהג

כתב: יעקב חג'ג'-לילוף, מנהל המכון ללימודים ולמחקר יהדות לוב *המתכון* החומרים: 1 ק"ג חיטה (יש המשתמשים בחיטה ובשעורה, בשעורים שונים)

פרופ׳ רומאני כותב על זכרון הגירוש מלוב כילד ל״הארץ״

פרופ׳ רומאני כותב על זכרון הגירוש מלוב כילד ל״הארץ״

פרופ׳ רומאני כותב על זכרון הגירוש מלוב כילד ל״הארץ״ הגירוש מלוב כפי שחווה אותו פרופ׳ רומני כילד לכתבה המלאה באתר

הוספנו רשימות נוספות של העולים מלוב בשנים 1949-1951 מהארכיון הציוני

הוספנו רשימות נוספות של העולים מלוב בשנים 1949-1951 מהארכיון הציוני

העלינו לאתר רשימות של לעולים מלוב באוניות גלילה, אילת, עצמאות והרצל, בין השנים 1949 ל1951, על פי מסמכים מהארכיון הציוני.